Εγνατίας 125 Θεσσαλονίκη |Τηλ 2310 213-813 |Email info@easy-computer.gr

Η πληροφορική «αρωγός» στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας

13 Μαΐ 2016

Η πληροφορική «αρωγός» στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας

 Συνεκλήθη στην Αθήνα το Συμβούλιο των Ευρωπαίων «γκουρού» της πληροφορικής, υπό την προεδρία του προέδρου του Β. Νικολαΐδη.

Με βασικό άξονα το πώς η πληροφορική θα αποτελέσει την κινητήριο δύναμη για την Ελλάδα και την Ευρώπη στην ανάπτυξη της οικονομίας και την κατοπολέμηση της νεανικής ανεργίας, οι 33 πρόεδροι τoυ Συμβουλίου των Ενώσεων Επαγγελματιών Πληροφορικών της Ε.Ε. (Cepis), αφού εκτίμησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας και, ειδικότερα, στο χώρο της παιδείας, δεσμεύτηκαν να αναλάβουν πρωτοβουλίες σε πανευρωπαΪκό επίπεδο για την πληροφορική.

«Με την τεχνολογία, διαμορφώνεται ένα νέο πλαίσιο για το μέλλον της εργασίας» είπε ο πρόεδρος της Cepis Β. Νικολαΐδης, τονίζοντας ότι, «στις επόμενες δεκαετίες, οι μισές θέσεις εργασίας θα έχουν διαφορετικά δεδομένα, όπως τα γνωρίζουμε». Χαρακτηρίζοντας κοσμογονικές τις αλλαγές που θα επέλθουν, ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι: «Η ανθρωπότητα θα αλλάξει περισσότερο τα επόμενα 20 χρόνια από ό,τι άλλαξε τα προηγούμενα 300 χρόνια. Θα ζήσουμε την 4η βιομηχανική επανάσταση με τα νέα κυβερνοσυστήματα.

Η τεχνολογία θα δίνει λύση σε κάθε πρόβλημα. Θα έχουμε επιτεύγματα, όπως η ηλεκτρομαγνητική ακοή, η τηλεσκοπική όραση, ο έλεγχος της απώλειας μνήμης και η ενίσχυσή της. Το μέλλον είναι ήδη εδώ». Στο πλαίσιο των εργασιών της συνόδου των Ευρωπαίων προέδρων των Ενώσεων Επαγγελματιών Πληροφορικής παρουσιάστηκαν και σημαντικές ομιλίες από ειδικούς, που καθορίζουν ο καθένας στον τομέα του το βηματισμό των εξελίξεων, παγκοσμίως. Επίσης, παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία του Β. Νικολαΐδη για τη δημιουργία 500 χιλιάδων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα, μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Οι Ευρωπαίοι προέδροι πληροφορικών εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την υιοθέτηση της πρότασης αυτής, με την εκπόνηση ανάλογης μελέτης στις χώρες τους. Τέλος, το γενικό συμβούλιο (Cepis), έπειτα από την εισήγηση του προέδρου Β. Νικολαΐδη, προέβη σε σημαντικές αλλαγές στον κανονισμό και στον τρόπο λειτουργίας της Cepis, δίνοντας την αναγκαία ώθηση που χρειάζεται, για να αντεπεξέλθει στα νέα δεδομένα στο χώρο της πληροφορικής και της τεχνολογίας.

Δωρεάν Μαθήματα Πληροφορικής για απόκτηση Πιστοποίησης

Δωρεάν Μαθήματα Αγγλικών για απόκτηση Lower ή Proficiency

Leave a Reply

16 − two =