Εγνατίας 125 Θεσσαλονίκη |Τηλ 2310 213-813 |Email info@easy-computer.gr

Προσλήψεις εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού στην Ειδική Αγωγή μέσω ΟΑΕΔ.

13 Μαΐ 2016

Προσλήψεις εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού στην Ειδική Αγωγή μέσω ΟΑΕΔ.

Σε προγράμματα για ανέργους σκέφτεται να στραφεί ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης για να κάνει προσλήψειςστην Ειδική Αγωγή. Αυτό τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί σε συνάντηση που είχε χθες σε εκπροσώπους της Ειδικής Αγωγής, καθώς οι πηγές χρηματοδότησης είναι πολύ περιορισμένες για την επόμενη χρονιά.

Δεν είναι η πρώτη φορά το ειδικό εκπαιδευτικό (ΕΕΠ) και βοηθητικό προσωπικό (ΕΒΠ)  προσλαμβάνονται με αυτό τον τρόπο, όμως με τους θεσμούς να βάζουν φρένο στις «αυταπάτες» του υπουργού για χιλιάδες μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο και τα κοινοτικά κονδύλια για τα επόμενα χρόνια να είναι πολύ περιορισμένα, πολλοί εργαζόμενοι φοβούνται ότι θα επεκταθεί το σύστημα διορισμού με πεντάμηνες συμβάσεις μέσω του ΟΑΕΔ.

Σε περίπτωση που γίνει αυτό η δέσμευση για στελέχωση όλων των σχολείων από 11 Σεπτέμβρη είναι ανέφικτη, καθώς όσες προσλήψεις έχουν γίνει με αυτό τον τρόπο ξεκινούν από Δεκέμβρη για να ολοκληρωθούν Μάιο. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι ΕΕΠ και ΕΒΠ χάνουν με αυτόν τον τρόπο το δυνατό τους χαρτί, την προϋπηρεσία, καθώς στα εν λόγω προγράμματα κριτήριο είναι η έλλειψη εργασιακής εμπειρίας. Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στη συνάντηση που έχει στο υπουργείο, ο Νίκος Φίλης περιορίστηκε στο να γνωστοποιήσει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με το υπουργείο Εργασίας και τους δήμους, χωρίς να προχωρήσει σε λεπτομέρειες και αποφεύγοντας να σχολιάσει σε επίμονες ερωτήσεις αν θα καταφύγει στη… λύση του ΟΑΕΔ.

Το «κάλο»  σενάριο είναι να αξιοποιηθεί γι’ ακόμα μια χρονιά το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σε συνδυασμό με τα κοινοτικά. Η αλήθεια είναι ότι φέτος, αν και με καθυστέρηση, το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε 3.000 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος των κενών.

Πηγή:espaergasia.gr     1 2 3  4 5 6 7 8 9 0 1 2 3 4 5 6  7 8 9 0  1 2 3 4 5 6  7 89  01 2 3  4 5 6 7 8 9 0 1 2 3 4 5 6  7 8 9 0  1 2 3 4 5 6  7 89  0 Προσλήψεις  εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού στην Ειδική Αγωγή ΟΑΕΔ

Δωρεάν Μαθήματα Πληροφορικής για απόκτηση Πιστοποίησης

Δωρεάν Μαθήματα Αγγλικών για απόκτηση Lower ή Proficiency

Leave a Reply

11 + seven =