Εγνατίας 125 Θεσσαλονίκη |Τηλ 2310 213-813 |Email info@easy-computer.gr

Χρηστης Γεωγραφικων Πληροφοριακων Συστηματων

 

Τα Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών (ΓΠΣ) γνωστό ευρέως και ως G.I.S. Geographic Information Systems, είναι πληροφοριακά συστήματα (Information Systems) που παρέχουν την δυνατότητα συλλογής, διαχείρισης, αποθήκευσης, επεξεργασίας, ανάλυσης και οπτικοποίησης, σε ψηφιακό περιβάλλον, των δεδομένων που σχετίζονται με τον χώρο.

Τα δεδομένα αυτά συνήθως λέγονται γεωγραφικά ή χαρτογραφικά ή χωρικά (spatial) και μπορεί να συσχετίζονται με μια σειρά από περιγραφικά δεδομένα τα οποία και τα χαρακτηρίζουν μοναδικά.

Βασικό χαρακτηριστικό των ΓΠΣ είναι ότι τα χωρικά δεδομένα συνδέονται και με περιγραφικά δεδομένα, π.χ. μια ομάδα σημείων που αναπαριστούν θέσεις πόλεων συνδέεται με ένα πίνακα όπου κάθε εγγραφή εκτός από τη θέση περιέχει πληροφορίες όπως ονομασία, πληθυσμός κλπ.

To παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Easy Computer  σχετίζεται με τη θεωρία της Γεωπληροφορικής επιστήμης και τη χρήση σύγχρονων εργαλείων της.

O «Πιστοποιημένος Χρήστης Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων» είναι εκείνος που μέσω του Η/Υ έχει τη δυνατότητα να χειρίζεται ένα ολοκληρωμένο σύστημα συλλογής, αποθήκευσης, ανάλυσης και απεικόνισης πληροφοριών σχετικά με φαινόμενα που εξελίσσονται στο γεωγραφικό χώρο.

Στόχοι μαθήματος

Να μάθουν οι καταρτιζόμενοι τα βασικά στοιχεία της θεωρίας της γεωπληροφορικής επιστήμης και των εργαλείων της και να αποκτήσουν πρακτικές γνώσεις, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε από τα διαδεδομένα λογισμικά σε ασκήσεις και μελέτες περίπτωσης (case studies).

Απευθύνεται σε εκπαιδευόμενους οι οποίοι δε διαθέτουν κάποια προηγούμενη εμπειρία στη χρήση Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών.

Στόχος με την ολοκλήρωση των μαθημάτων είναι ο κάθε χρήστης να μπορεί να ελέγξει μία συνηθισμένη χωρική βάση, να μπορεί να την επεξεργαστεί, να διατυπώσει βασικά ερωτήματα, και να οπτικοποιήσει το περιεχόμενο με τη μορφή σειράς θεματικών χαρτών με τον κατάλληλο συμβολισμό και αναγραφή ονοματολογίας. Επιπλέον θα έχει εξοικειωθεί με τις δυνατές εφαρμογές για τις οποίες θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ένα GIS.

Διάρκεια Μαθημάτων: 10 εβδομάδες

Δίδακτρα: 290€

Δίδακτρα για Ανέργους & Φοιτητές: 220€

Δίδακτρα εφάπαξ: 250

Έναρξη νέων τμημάτων: 07/09/2019

Μετά το πέρας των μαθημάτων παρέχεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Easy Computer (Πιστοποιημένος Εκπαιδευτικός Φορέας από το Υπουργείο Παιδείας).

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων δίνεται προαιρετικά και η δυνατότητα απόκτησης του Πιστοποιητικού «Vellum Certified GIS User» .

Κατεβάστε εδώ την Ύλη για το Πιστοποιημένος Χρήστης Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων

Τα μαθήματα διεξάγονται στη διεύθυνση Εγνατίας 125 (Δίπλα στα Πανεπιστήμια, Στάση Καμάρα). Οι ώρες και οι μέρες παρακολούθησης καθορίζονται από εσάς σύμφωνα με τα διαθέσιμα τμήματα της σχολής.

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας δηλώνοντας την συμμετοχή σας στη φόρμα παρακάτω: 

Δήλωση Συμμετοχής GIS
Η Easy Computer τηρεί απαρέγκλιτα όλους τους νόμους και κανόνες τήρησης απορρήτου των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

 

 

Σεμινάρια Μηχανογραφημένης Λογιστικής

Δωρεάν Μαθήματα Πληροφορικής για απόκτηση Πιστοποίησης

Σεμινάρια Κατασκευής Ιστοσελίδων

Σεμινάρια για το Proficiency της Πληροφορικής